En krise kan vise seg å være en godt innpakket gave

Mar 26, 2020

For en tid tilbake gjennomgikk jeg en stor livskrise. Jeg hadde i lang tid klamret meg til en virkelighet som i realiteten var en illusjon. Da illusjonen brast var det som å havne i et stort mørke av dyp fortvilelse og tungsinn. Alt opplevdes meningsløst og trist. Jeg følte at all livskraft, glede, overskudd og fremtidshåp hadde forsvunnet. En følelse av panikk og redsel hadde fått grep om meg og jeg hadde bare et ønske om å unnslippe og komme meg unna. Flykte fra følelsene mine, flykte fra situasjonen, men mest av alt flykte fra meg selv og den jeg var! Jeg håpet intenst at det hele var et blaff og at alt snart var tilbake til det trygge og forutsigbare som jeg trodde jeg hadde kontroll på.

En morgen jeg sto midt i krisen lå det uventet en bok på dørmatten min, «THE UNIVERSE HAS YOUR BACK» av Gabby Bernstein. Jeg åpnet boken på en tilfeldig side og fant umiddelbart svaret på spørsmålene som var i ferd med å spise meg opp på innsiden. Hvorfor har dette skjedd meg? Hva har jeg gjort for å fortjene dette? Hva er meningen med dette? Hva er galt med meg? På siden i boken stod det:

«When you get into the «know» and accept that even the most difficult obstacles can be divine intervention, you can deepen your faith in the Universe. When you choose to see your obstacles as detours in the right direction, you can begin to find a deeper meaning and personal growth amid the discomfort. Maybe you can connect to a higher purpose, make a real connection to someone, or even be set on a path that will redirect the course of your life in an ultimately positive way not otherwise possible. All obstacles that are perceived with love can be transformed into the greatest life lessons.”

Teksten ga meg en plutselig følelse av klarhet og svaret fremstod krystallklart. Jeg måtte finne ut hva mitt oppdrag var og hvilken mulighet krisen åpnet opp og presenterte for meg.  Oppgaven føltes som noe som var større enn meg selv. Jeg hadde ikke lyttet til stemmen på innsiden som ønsket at jeg skulle følge en ny vei, en vei jeg innerst inne visste var riktig. Jeg hadde ikke vært tro mot meg selv. Jeg var utslitt av å spille en rolle og leve et liv som ikke var mitt.  Jeg bar på en drøm, men hodet sto i veien og sperret for all dypere innsikt.

Hvorfor hadde jeg ikke sett det før? Det virket som om universet kastet meg ut i stadig større utfordringer og regelrett ristet i meg for å få meg til å våkne og endre kurs. Men jeg hadde aldri tatt meg tid til å stoppe og lytte til den lavmælte stemmen på innsiden som aldri ga seg, men som bare ble mer og mer intens og insisterende. Jeg hadde klamret meg til en falsk trygghetsfølelse og tenkt at hvis jeg bare ble der lenge nok ville alt løse seg av seg selv. Men tryggheten hadde blitt min fiende.

Jeg visste hva jeg måtte gjøre. En del av meg hadde visst det hele tiden. Jeg ble nødt til å finne veien hjem til meg selv for så å følge drømmen min og hjelpe andre. 

Vi blir alltid ledet dit vi skal hvis vi våger å slippe kontrollen og lytte til klokskapen i hjertet. Vi kan velge å omfavne store og mindre utfordringer med nysgjerrighet og åpenhet. Hvilken gave skjuler seg bak dette hinderet? Hva har jeg ikke vært villig til å se på eller gjøre noe med som jeg nå nærmest blir tvunget til å utforske? Hvilken mulighet gir dette meg? Hvilken ny kurs bør jeg stake ut nå?

Så her er jeg, endelig på vei til å leve det livet som er ment for meg. Og hvis du vil, hjelper jeg mer enn gjerne også deg til å finne din riktige vei i livet.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.